Mreža mlade generacije

Mreža mlade generacije

Mreža mlade generacije je združenje mlajših jedrskih strokovnjakov, ki smo pozorni na vprašanja o znanosti in okolju, ter smo zaradi svoje mladosti še posebej zagnani k napredku za boljšo prihodnost.

V Mreži mlade generacije se kot sedanji in bodoči strokovnjaki spopadamo z izzivi, s katerimi se sooča uporaba jedrske energije v miroljubne namene. Izzive predstavljata tako razvoj jedrske energije, kot njena družbena sprejemljivost. Človeštvo uporablja radioaktivno sevanje v svoje dobrobit ne samo za proizvodnjo električne energije, pač pa tudi za zdravljenje, za preiskave v medicini in industriji, za sterilizacijo hrane in za raziskave.

Prepričani smo, da je uporaba jedrske energije za miroljubne namene upravičena in bo pripomogla k boljši prihodnosti na vseh področjih uporabe. Tako se zavzemamo za krepitev inovativne ustvarjalnosti mladih. Zagotavljanje različnih jedrskih znanosti in strok pa zahteva tudi podporo in vlaganja v znanje v Republiki Sloveniji.

dr. Tanja  Goričanec
dr. Tanja Goričanec
predsednica MMG
Jan Kren
Jan Kren
podpredsednik MMG
dr. Janez Kokalj
dr. Janez Kokalj
tajnik in referent za mednarodne zadeve
Anže Pungerčič
Anže Pungerčič
član vodstva
Boris Vovčko
Boris Vovčko
član vodstva
Kaja Zupančič
Kaja Zupančič
članica vodstva

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem