ALFA Sekcija

ALFA Sekcija

Alfa sekcija Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije je združenje strokovnjakinj in strokovnjakov iz Slovenije, ki poklicno delujejo na področju jedrske ali sevalne dejavnosti.

V sekciji je preko 30 strokovnjakinj in strokovnjakov iz vseh inštitucij v Sloveniji, ki se ukvarjajo z jedrsko varnostjo in varno uporabo virov ionizirajočih sevanj. Sekcija je odprta tudi za strokovnjakinje in strokovnjake, ki delajo na omenjenih področjih v institucijah izven Slovenije, na primer Evropski komisiji.

Spomladi 2023 je dr. Nadja Železnik, prva predsednica Alfa sekcije DJS, obudila delovanje sekcije, ki je delovala od 2003. Na prvem sestanku sekcije je nastal načrt dela v letu 2023, ki je vključeval tudi volitve nove predsednice sekcije. Volitve so bile izvedene v prvi polovici novembra 2023, nova predsednica sekcije je postala dr. Petra Jenuš (Odsek za nanostrukturne materiale, Institut Jožef Stefan). Sekcija je dobila tudi podpredsednico, ki je dr. Metka Kralj (upokojena, prej ARAO).

Kontakti:

Dr. Petra Jenuš: petra.jenus@ijs.si, 040 680 536
Dr. Metka Kralj: metka.kralj77@gmail.com

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem