Stane Rožman, prejemnik Priznanja za življenjsko delo Združenja Manager in ime tedna Val 202

2. Februar 2021

Upravni odbor Združenja Manager je podelil Priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2020 Stanetu Rožmanu, predsedniku uprave NEK, za izjemen managerski in voditeljski opus. Postal je 19. prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa. Združenje Manager podeljuje priznanje za življenjsko delo v managementu stanovskim kolegom, ki so se s svojimi dosežki in vplivom zapisali v zgodovino slovenskega managementa. V obrazložitvi so med drugim zapisali, da je bil ves čas vodenja družbe osredotočen na uresničevanje vizije, da je NEK zgled jedrske varnosti in poslovne odličnosti v svetu. S svojim delom je NEK popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi.

»Nagrado razumem in jo jemljem kot priznanje širši ekipi, ki je ustvarila prepoznavno podjetje. Je tudi potrditev dejstva, da jedrska energija postaja del rešitve okolja in planeta. Naš skupni izziv je to, kako ohraniti uravnoteženost skupnega življenjskega prostora. Dosežki vedno pridejo, če se pravočasno zavemo izzivov in priložnosti, ki jih ti prinašajo. Rezultati pa so odvisni od tega, kako znamo biti spoštljivi do narave, sodelovati in ohranjati medsebojno zaupanje in spoštovanje,« je Stane Rožman, predsednik uprave NEK in član DJS izpostavil ob prejemu priznanja. 

Stane Rožman

Rožmanovi začetki segajo v leto 1977, ko je kot mlad inženir elektrotehnike sodeloval pri oblikovanju ekipe za obratovanje prve jedrske elektrarne v Sloveniji. Takrat so ga za napotili v ZDA na enoletno izobraževanje o upravljanju jedrskih elektrarn, kar je bila zanj dragocena izkušnja. Po vrnitvi je postal vodja izmene, nato vodja proizvodnje in pri 40-ih letih glavni direktor oz. predsednik uprave. V času, ki ga je posvetil vodenju NEK, ni odstopal od zastavljenih ciljev in vizij. Posledica tega je poslovna odličnost in globalno priznavanje najvišje varnostne kulture podjetja. Leta 2011 mu je WANO (World Association of Nuclear Operators) podelil priznanje za prispevek k odličnosti pri varnem obratovanju jedrskih elektrarn. Istega leta je prejel tudi nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Član DJS je že več kot 25 let.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem