Slovenska podjetja in organizacije na World Nuclear Exhibition 2023

30. November 2023

Med 28. in 30. novembrom je v Parizu potekala Svetovna jedrska razstava (WNE - World Nuclear Exhibition 2023), največji dogodek na področju jedrske energije na svetu, ki se odvija vsaki dve leti. Na razstavi so se predstavila številna podjetja iz globalne jedrske industrije, ki pokrivajo celotno jedrsko dobavno verigo ter drugi deležniki iz vseh šestih celin sveta. Med udeleženci so bila tudi slovenska podjetja in odločevalci, med njimi tudi dr. Tomaž Žagar, predsednik DJS. 

Med slovenskimi podjetji, ki že sodelujejo v jedrskih dobavnih verigah, so bila prisotna DITO Lighting, Elmont, NUMIP, Q Techna in SIPRO Inženiring. Na razstavi je bilo predstavljeno tudi vabilo na letno konferenco DJS NENE2024, ki bo tudi prihodnje leto potekala v Portorožu. Dogodka so se med drugimi udeležili tudi Danijel Levičar (Državni sekretar za nacionalni jedrski program v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije), dr. Dejan Paravan (GEN energija), Metka Ipavic (veleposlanica) in Franci Bogovič (Evropski poslanec). Naslednji WNE bo zopet čez dve leti v Parizu, na začetku novembra leta 2025.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem