Prof. dr. Leon Cizelj kot kandidat DJS izvoljen za predsednika ENS

10. December 2021

Prof. dr. Leon Cizelj je bil kot kandidat Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije soglasno izvoljen za predsednika evropskega jedrskega združenja (European Nuclear Society) in bo to funkcijo opravljal v letih 2022 in 2023.

Med najpomembnejše aktivnosti ENS sodijo mednarodno sodelovanje in povezovanje jedrskih strokovnjakov z organizacijo znanstvenih konferenc, strokovnih posvetov in komunikacijo o jedrski znanosti in tehnologijah. ENS združuje več kot 12.000 jedrskih strokovnjakov iz Evropske skupnosti, Velike Britanije, Ukrajine in Izraela, ki delujejo v raziskavah, visokošolskem izobraževanju, industriji in upravnem nadzoru. Predsedovanje združenju v času, ko jedrska energija in z njo povezane raziskave postajajo vse bolj pomemben element zagotavljanja nizko-ogljične prihodnosti, je veliko priznanje za DJS, za vse slovenske jedrske strokovnjake, raziskovalce in prof. Cizlja osebno.

Povezava na novico na spletni strani ENS: ENS Elects Prof. Leon Cizelj As New President (euronuclear.org)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem