Na redni letni skupščini o aktualnem delovanju in načrtih

2. Junij 2023

Redna letna skupščina Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije je potekala 16. maja 2023 v prostorih ICJT na reaktorskem centru Instituta Jožef Stafan. Skupščino je letos po izvolitvi predsedstva vodil dolgoletni sekretar društva Igor Jenčič, zapisnikar je bil Igor Franko, Ida Novak-Jerele in Iztok Tiselj sta bila overovatelja.

Poročilo o delu Društva v preteklem letu in načrte za prihodnost so predstavili: Jan Kren, podpredsednik Mreže mlade generacije (MMG) za sekcijo MMG, Nadja Železnik je predstavila načrt dela sekcije ALFA, ter predsednik Društva Tomaž Žagar. Sekcija MMG je v preteklem letu organizirala 9. Konferenco mladih jedrskih strokovnjakov Slovenije, izvedla dogodek Stand Up for Nuclear 2022, in se aktivno vključila v javne posvete o Energetskem prehodu Slovenije. Med osrednje in najvidnejše dosežke Društva iz preteklega leta sodijo organizacija 31. mednarodne konference »Nuclear Energy for New Europe 2022«, organizacija Slavnostne akademije ob 30. obletnici ustanovitve Društva, prejetje Odločbe: Status NVO v javnem interesu na področju energije ter javno objavo dokumenta »Stališče DJS ob prenovi NEPN«, kot posvetovalni dokument in komentarji Društva v postopku priprave novega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta.

Prisotni na skupščini so sprejeli Poročilo nadzornega odbora o nadzoru nad finančnim in materialnim poslovanjem Društva, ki ga je podal predsednik nadzornega odbora Društva Marko Čepin ter nato sprejeli sklep, s katerim se posodobi in uskladi Statuta Društva z odločbami Zakona o nevladnih organizacijah.

Po koncu skupščine je sledil voden ogled povsem prenovljenega informacijskega središča v prostorih ICJT s stalno razstavo o jedrski tehnologi. Člani Društva smo se ob pogostitvi v prostorih ICJT zadržali še kar nekaj časa v prijetnem in sproščenem klepetu. 

Zapisnik skupščine je dosegljiv na povezavi: Zapisnik Skupščine DJS 2023

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem