Na dogodku Nuclear Days v Trstu bo tudi DJS

11. Oktober 2019

V dneh 15. in 16. novembera 2019 tržaško društvo Nucleare e Ragione organizira svoj tradicionalni dogodek »Nuclear Days«, letos z naslovom »Nuclear for Climate: Opportunities and Challenges«. Pri izvedbi in organizaciji sodeluje tudi Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije.

V petek 15.11. je predviden obisk jedrske elektrarne Krško in Sveta Energije, v soboto 16. 11. pa sledi strokovni konferenčni program na tehničnem inštitutu Alessandro Volta v Trstu. Govorniki na konferenci so jedrski strokovnjaki iz Italije, Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Poljske. Del konferenčnega programa sta tudi razstava na temo jedrske znanosti in tehnologije ter popoldne okrogla miza s sodelovanjem ustanovitelja in predsednika organizacije Environmental Progress, Michaela Shellenbergerja.

Cilj srečanja je vzpostaviti stik javnosti z vrhunskimi strokovnjaki jedrskega področja in ji predstaviti aktivnosti na razstavi in pokazati perspektive prihodnosti. Na poti proti razogljičenju ozračja je jedrska energija bistven del energetske mešanice prihodnosti, vendar ji javnosti pogosto ni naklonjena zaradi nepoznavanja in ideoloških predsodkov.

Vabljeni!

Podrobneje o dogodku in program >>
Prijava >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem