Skozi kviz do zanimivih dejstev o jedrski energiji

8. April 2021

V zadnjih letih se veliko govori o električni energiji, še posebej v luči zmanjševanja odvisnosti od fosilnih goriv in skrbi za čistejše okolje. Eden izmed načinov pridobivanja nizkoogljične električne energije je tudi z jedrskimi elektrarnami. Društvo jedrskih strokovnjakov je v marcu na pobudo in v sodelovanju z zavodom Znanost na cesti pripravilo spletni kviz o jedrski energiji za širšo javnost.

V kvizu je sodelovalo 154 znanja željnih posameznikov in odgovarjalo na 11 vprašanj. Izmed vseh 43, ki so pravilno odgovorili na vsa vprašanja, je bil žreb najbolj naklonjen dvema dekletoma. Vsaka je prejela knjižno nagrado, ena z naslovom Energetika za vsakogar in za vse ostale (avtor Rafael Mihalič) in druga Svetla prihodnost (avtorja Joshua S. Goldstein in Staffan A. Qvist). Še šest srečnežem je žreb prinesel skodelico, vsi nagrajenci pa so dodatno prejeli tudi obesek društva DJS. 

Vabljeni k ogledu zaključnega dogodka in obširni predstavitvi pravilnih odgovorov v kvizu, kjer sta sodelovala moderatorka Anja Čuček in predsednik Mreže mlade generacije Društva jedrskih strokovnjakov, Janez Kokalj.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem