Društvo je prejelo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju energije

22. Februar 2022

Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije je prejelo odločbo, s katero je od 2. februarja naprej uvrščeno med nevladne organizacije (NVO), ki delujejo v javnem interesu na področju energije

Vlogo za priznanje statusa »nevladne organizacije v javnem interesu na področju energije« je društvo DJS vložilo v septembru 2021 in jo nato v novembru, na zahtevo Ministrstva za infrastrukturo, še dopolnilo. V februarju 2022 je društvo prejelo podpisano odločbo s strani resornega ministra Jerneja Vrtovca, s čimer se je Društvu jedrskih strokovnjakov Slovenije podelil status nevladne organizacije v javnem interesu na področju energije.

Z novo odločbo DJS deluje v javnem interesu na dveh področjih, in sicer na področju raziskovalne dejavnosti in na področju energije. Ti dve področji pokrivata in predstavljata velik del aktivnosti društva.

Društvu in predsedniku društva dr. Tomažu Žagarju so ob uvrstitvi DJS med NVO, ki delujejo v javnem interesu, izrekli čestitke nekateri vidni člani društva in bivši predsedniki. Ta status je pomemben korak, ki DJS v času javne razprave o energetski prihodnosti že tako močno strokovno kredibilnost še dodatno izpostavi.

Odločba je javno dostopna na podstrani »O nas« ali s klikom na povezavo »Odločba«

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem