English


 
 
NOVICE
Slike s študentske arene
29.11.2011

Slike s študentske arene so na voljo tukaj

Z interne MMG konference pa tukaj

Zapisnik s sestanka 21.4.2011
05.05.2011

Dodan je zapisnik s sestanka iz dne 21.4.2011.

Vodstvo MMG
04.05.2011

Predsednik MMG je

Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa

Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva.

12. Študentska arena, 18.-20.10.2011, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Za nami je 12. Študentska arena, kjer smo člani MMG že tradicionalno predstavljali DJS. Letos so obiskovalci pokazali veliko zanimanja (po oceni večine aktivnih udeležencev več kot prejšnja leta) tako za jedrsko energijo in fuzijo na splošno kot tudi za študij v tej smeri. Mnenja o jedrski energiji (mogoče celo presenetljivo glede na letošnje dogodke na Japonskem) so bila večinoma pozitivna.

Največja atrakcija na stojnici DJS je bil vsekakor nagradni kviz, ki s(m)o ga člani MMG pripravili na pobudo Mitje Eržena iz ARAO, pri katerem so morali kandidati pravilno odgovoriti na večino vprašanj v povezavi z jedrsko energijo (s poudarkom na radioaktivnosti in sevanju). Poleg tega smo imeli na voljo veliko materialov v obliki zgibank, knjižic, revij, plakatov, s projektorjem smo predvajali elektronske predstavitve večine sodelujočih organizacij, na razstavnem prostoru pa smo imeli tudi model gorivnega elementa in gorivnih tabletk iz NEK.

Vsekakor lahko zaključimo, da je bil dogodek z vidika MMG uspešen. Zahvaljujeva se vsem članom MMG, ki so aktivno sodelovali pri izvedbi dogodka, ter sodelujočim organizacijam: Odseku za reaktorsko fiziko, Odseku za reaktorsko tehniko in Izobraževalnem centru za jedrsko tehnologijo Instituta ťJožef StefanŤ, Agenciji za radioaktivne odpadke, Upravi RS za jedrsko varnost, GEN energiji in Nuklearni elektrarni Krško.

Slike iz arene.

Gašper Žerovnik in Duško Kančev, MMG

Prispevek za jedrce

ZANIMIVOST
 O mreži mlade generacije

Prihodnost jedrske industrije je v rokah mlade generacije, zato

MMG spodbuja in podpira izobraževanje, izmenjavo znanja in strokovno udejstvojvanje mladih inženirjev, tehnikov in usposobljenega osebja na jedrskem področju: od šol do univerz in industrije.

MMG pomeni zanimive kariere za mlade.

MMG aktivno sodeluje v nacionalnem zdrdruženju jedrskih strokovnjakov DJS, ter v evropskem združenju Young Generation Network

MMG organizira različne strokovne aktivnosti in približuje seminarje, konference in ostala tehnična srečanja mladim, ter spodbuja dialog med potrebami trga dela in potreb ter strokovnega znanja mladih Vodstvo MMG

Predsednik MMG je Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva. Ekskurzije

Kako je bilo na letošnji ekskurziji, v Francijo, ki jo je v imenu DJS organiziral MMG si lahko prebereš tukaj.

Slike pa so dostopne tu in tu.