English


 
 
NOVICE
Slike s študentske arene
29.11.2011

Slike s študentske arene so na voljo tukaj

Z interne MMG konference pa tukaj

Zapisnik s sestanka 21.4.2011
05.05.2011

Dodan je zapisnik s sestanka iz dne 21.4.2011.

Vodstvo MMG
04.05.2011

Predsednik MMG je

Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa

Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva.

SLOVENIJA ZNIŽUJE CO2

V soboto, 10. junija 2006, je bil v okviru projekta SLOVENIJA ZNIŽUJE CO2 organiziran kolesarski izlet iz Ljubljane v Tehnični muzej Bistra pri Vrhniki. Organiziralo ga je Britansko veleposlaništvo v sodelovanju z British Council, Ljubljansko kolesarsko mrežo in Okoljskim centrom (društva Umanotera, Fokus, Slovenski E-forum in drugi). Udeležili smo se ga tudi člani DJS.

MMG je posebej za to priložnost pripravila majice z napisom JE Krško v enem letu prihrani 5 milijonov ton CO2, ki bi jih izpustila enakovredna termoelektrarna, s katerim smo hoteli na nevsiljiv pa vendarle jasen način sporočiti, da naša nuklearka bistveno prispeva k zmanjšanju emisij CO2.

Zbor kolesarjev je bil ob 10. uri na Novem Trgu v Ljubljani, kjer so nas pozdravili govorniki s Kitajskega in Britanskega veleposlaništva ter ljubljanska županja. Ob 10:15 uri smo z manjšo zamudo le krenili na pot. Prvi postanek je bil že pri Cerkvi Sv. Mihaela v Črni vasi, kjer so se naša izčrpana telesa napojila z vodo.

Sledilo je kolesarjenje po stranskih in glavnih poteh barja, kjer so nas vseskozi spremljali predstavniki policije. Nedaleč od Kamnika pod Krimom nas je na trasi opuščene železniške proge pričakal tudi biolog, ki je na kratko razložil pomen in razvoj Ljubljanskega barja.

Sledilo je še nekajkilometrsko ovinkarjenje po barjanskih poteh do Tehniškega muzeja v Bistri pri Vrhniki, kjer nas je čakal odličen golaž s polento. Po kosilu nas je pozdravil še predsednik republike Slovenije, dr. Janez Drnovšek nakar pa smo se počasi odpravili na železniško postajo v Borovnici, kjer nas je že čakal vlak za v Ljubljano.

Več slik se nahaja samo en klik stran.

Poročilo pripravil: Luka Snoj
Avtor fotografij: Radko Istenič

ZANIMIVOST
 O mreži mlade generacije

Prihodnost jedrske industrije je v rokah mlade generacije, zato

MMG spodbuja in podpira izobraževanje, izmenjavo znanja in strokovno udejstvojvanje mladih inženirjev, tehnikov in usposobljenega osebja na jedrskem področju: od šol do univerz in industrije.

MMG pomeni zanimive kariere za mlade.

MMG aktivno sodeluje v nacionalnem zdrdruženju jedrskih strokovnjakov DJS, ter v evropskem združenju Young Generation Network

MMG organizira različne strokovne aktivnosti in približuje seminarje, konference in ostala tehnična srečanja mladim, ter spodbuja dialog med potrebami trga dela in potreb ter strokovnega znanja mladih Vodstvo MMG

Predsednik MMG je Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva. Ekskurzije

Kako je bilo na letošnji ekskurziji, v Francijo, ki jo je v imenu DJS organiziral MMG si lahko prebereš tukaj.

Slike pa so dostopne tu in tu.