English


 
 
NOVICE
Slike s študentske arene
29.11.2011

Slike s študentske arene so na voljo tukaj

Z interne MMG konference pa tukaj

Zapisnik s sestanka 21.4.2011
05.05.2011

Dodan je zapisnik s sestanka iz dne 21.4.2011.

Vodstvo MMG
04.05.2011

Predsednik MMG je

Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa

Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva.

6. ŠTUDENTSKA ARENA ODPIRA SVOJA VRATA

Kot vsako leto, je tudi letos oktobra svoja vrata odprla največja izobra�evalno-sejemska prireditev za mlade iz vse Slovenije. Informacije, zabava, druženje, nagradne igre, nepozabni nastopi, doživetja. Vse to je bilo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 18. do 20. oktobra.

Seveda smo bili prisotni tudi MMG-jevci v imenu Društva jedrskih strokovnjakov.

----------------------------------------------------------

POROČILO: Društvo jedrskih strokovnjakov na Študentski areni 2005

Študentska arena je največja izobraževalno – sejemska prireditev mladih, ki je letos že šestič zapovrstjo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 18. do 20. oktobra 2005. Razdeljena je bila na različne sklope aktivnosti, kot so na primer predstavitve novosti, razstave, izobraževanja, mednarodna sodelovanja, kultura in prosti čas. Študentska Arena je edina tovrstna prireditev v Sloveniji in celo na prostoru Evrope. Prireditev je namenjena študentom, in dijakom, ter profesorjem, strokovnim sodelavcem in sodelujočim, z namenom, da se na enem mestu ponudijo zbrane informacije in znanja, pač, kot se izkaže, o vsem mogočem. Za prireditev in njen program sta zadolženi Študentska organizacija v Ljubljani in Mladinsko društvo Afna.

Tokrat je sodelovalo preko 200 razstavljalcev in sodelujočih, kjer je po ocenah uspelo prireditev obiskalo preko 25.000 obiskovalcev. Med udeleženci je bilo tudi Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije, kjer je na svoji stojnici preko članov Mreže Mlade generacije zastopalo jedrske barve. Člani MMG iz Instituta Jožefa Stefana in Uprave RS za jedrsko varnost, smo pripravili papirnati material in multimedijske predstavitve društva in predstavitve s področja jedrske tehnike in fuzije.

Vsak dan Arene smo bili v parih razpoložljivi tudi na neposredne informacije. Kolegi z ARAOa so prispevali nekaj rekvizitov, ki so zbudili precej pozitivne pozornosti, da ne omenjam poskusov in prošenj obleči tyveke, obujke in rokavice. ICJT nam je za čas sejma odstopil eksponat gorivnega elementa, založili pa so nas tudi z nekaj reklamnega gradiva in primerki uranovih tabletk. Torej, nekaj naših magnetov je obiskovalcem služilo kot dober uvod za nadaljna vprašanja. Glede odzivov med mladimi je težavno posploševati, večina pa se jih ni konkretno nikoli ubadala s čimerkoli jedrskim, je pa res, da so nekateri stvari zelo dobro poznali s konkretnejšimi vprašanji o odpadkih, o NEKu... Večina obiskovalcev se je preprosto ustavila pred stojnico, ker jih je pritegnil napis ťjedrskoŤ, nakar so sledila vprašanja tipa ťkaj sploh…Ť in od tam smo šli dalje. Podanih informacij je bilo v izobilju, poslušalcev med mladimi pa prav tako. Navkljub občasnemu nezaupanju med ljudmi do vsega, kar je radioaktivno in jedrsko, stroka vendarle nosi v sebi nekaj privlačnega in zanimivega.

Sodelovanje DJS na Areni je doseglo svoj namen, tako s stališča poslanstva društva kot tudi glede namena same prireditve.

Marko Giacomelli
MREŽA MLADE GENERACIJE
DRUŠTVO JEDRSKIH STROKOVNJAKOV

P.S.
Ob tej priliki se lahko zahvalim še Robertu, Janezu, Petri in Luki za njihovo organizacijo in sodelovanje.

ZANIMIVOST
 O mreži mlade generacije

Prihodnost jedrske industrije je v rokah mlade generacije, zato

MMG spodbuja in podpira izobraževanje, izmenjavo znanja in strokovno udejstvojvanje mladih inženirjev, tehnikov in usposobljenega osebja na jedrskem področju: od šol do univerz in industrije.

MMG pomeni zanimive kariere za mlade.

MMG aktivno sodeluje v nacionalnem zdrdruženju jedrskih strokovnjakov DJS, ter v evropskem združenju Young Generation Network

MMG organizira različne strokovne aktivnosti in približuje seminarje, konference in ostala tehnična srečanja mladim, ter spodbuja dialog med potrebami trga dela in potreb ter strokovnega znanja mladih Vodstvo MMG

Predsednik MMG je Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva. Ekskurzije

Kako je bilo na letošnji ekskurziji, v Francijo, ki jo je v imenu DJS organiziral MMG si lahko prebereš tukaj.

Slike pa so dostopne tu in tu.