English


 
 
NOVICE
Slike s študentske arene
29.11.2011

Slike s študentske arene so na voljo tukaj

Z interne MMG konference pa tukaj

Zapisnik s sestanka 21.4.2011
05.05.2011

Dodan je zapisnik s sestanka iz dne 21.4.2011.

Vodstvo MMG
04.05.2011

Predsednik MMG je

Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa

Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva.

MMG nacionalni sestanki Sestanki bodo po potrebi, sklicevali pa jih bodo nosilci projektov.

Ekskurzija. V lanskem letu smo uspešno organizirali strokovno ekskurzijo za DJS v Belgijo. Tudi letos bomo prevzeli ta projekt, ki ga bo vodil Janez Gale. Pri posameznih nalogah bomo pomagali tudi ostali člani MMG. Predlog za ekskurzijo je Cadarache v Franciji in še kakšna od jedrskih elektrarn.

Spletne strani. Na novo se bo vzpstavil koncept angleške strani, kjer se bodo nahajale le osnovne informacije o MMG in predstavitev slovenske MMG.

Študentska arena 2007. Ugotavljamo, da se je v zadnjem letu na jedrskem področju vzpostavila pozitivna atmosfera, zato bi bilo napak, da ne bi bili prisotni na takšni prireditvi. Razmišljamo, da bi poživili našo prisotnost na areni s kakšnim predavanjem ali okroglo mizo. Klasične posterje, ki smo jih obešali po stenah predstavitvene stojnice pa bi zamenjali s kakšnimi bolj tematskimi. Nosilec projekta bo Luka Štrubelj.

YGN Core-meeting. Sestankov na mednarodni ravni se bomo prvenstveno udeležili samo v primeru, da bo vzporedno potekala še kakšna druga aktivnost, npr. konferenca na kateri bi imel udeleženec svoj prispevek. Ker je aktivnih članov sekcije zelo malo, nam takšni sestanki predstavljajo veliko časovno obremenitev, kakšne velike koristi pa ne vidimo v tem.

Projekt šole. Tudi letos bomo sodelovali na razpisih, ki bodo za nas zanimivi. V mislih imamo predvsem razpis Promocija znanosti v letu 2007, ki je bil že objavljen v uradnem listu. Rok za oddajo prijav je 16. februar.

V letošnjem razpisu bomo kandidirali s projektom šole, ki smo ga začeli lansko leto pri čemer bi poskušali dati večji poudarek na gostovanjih po srednjih šolah. Lansko leto se je pojavil problem, da je bila večina predavanj izpeljana na ICJT, kar je seveda časovno ugodnejša varianta. Zato bi v letošnjem letu dvignili finančno postavko za šole, s čimer bi spodbudili k večjemu številu ur predavanj po Sloveniji. Drug doprinos pa bi bil vzpostavitev nekaterih eksperimentov s katerimi bi lahko na zanimiv in nazoren način prikazali katerega od pojavov na jedrskem področju. V slop tega projekta bi uvrstili tudi študentsko areno ter tako pokrili stroške najema stojnice. Za eksperimentalne ideje bo poskrbel Luka Snoj, medtem ko bova projekt vodila in koordinirala Robert Bergant in Marko Giacomelli.

Natečaj. Poleg predavanj bi letos dodali tudi natečaj na določeno jedrsko temo. Prijavljale bi se srednje šole, posamezna ekipa pa bi štela največ 4 dijake in 1 mentorja (npr. učitelj fizike). Za spodbudo k prijavam bi dodali mamljive nagrade. Prva nagrada bi bila udeležba na DJS ekskurziji. Izdelke bi lahko uvrstili v več kategorij, npr. posterji, animacije, prosta kategorija.

Turnir v obojki. Liga bo izvedena pred letnim dopustom (maj in junij). K sodelovanju bi radi pritegnili tudi NEK. Odbojkarsko ligo bomo izkoristili tudi za piknik, ki bo na finalni dan. Za projekt bosta odgovorna Janez Gale in Luka Štrubelj.

ZANIMIVOST
 O mreži mlade generacije

Prihodnost jedrske industrije je v rokah mlade generacije, zato

MMG spodbuja in podpira izobraževanje, izmenjavo znanja in strokovno udejstvojvanje mladih inženirjev, tehnikov in usposobljenega osebja na jedrskem področju: od šol do univerz in industrije.

MMG pomeni zanimive kariere za mlade.

MMG aktivno sodeluje v nacionalnem zdrdruženju jedrskih strokovnjakov DJS, ter v evropskem združenju Young Generation Network

MMG organizira različne strokovne aktivnosti in približuje seminarje, konference in ostala tehnična srečanja mladim, ter spodbuja dialog med potrebami trga dela in potreb ter strokovnega znanja mladih Vodstvo MMG

Predsednik MMG je Gašper Žerovnik e-pošta,

podpredsednik pa Duško Kančev e-pošta.

Seznam članov in vodstva. Ekskurzije

Kako je bilo na letošnji ekskurziji, v Francijo, ki jo je v imenu DJS organiziral MMG si lahko prebereš tukaj.

Slike pa so dostopne tu in tu.